andere activiteiten

Wellness

In het luchtkuuroord Olsberg op vijf km van het Tolhuis ligt het Wellnesscenter Aqua Olsberg. Hier kunt gebruik maken van diverse baden, binnen en buiten, sauna en alle wellnessfaciliteiten naar Kneipp. Voor kinderen valt ook genoeg te beleven, zoals een prachtig kinderbad. 

Pittoreske plaatsjes

De wintersportgebieden Winterberg en Willingen zijn ook leuk om buiten het wintersportseizoen te bezoeken met hun de pitorreske straatjes, leuke winkels en gezellige restaurants.  

Attracties

Het Sauerland beschikt daarnaast over een aantal attracties die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals Fort Fun, een avontuurlijk pretpark voor jong en oud op drie km afstand van het Tolhuis. Het klimbos is een klimparcours met 52 stations verspreid in de bossen van Winterberg en verdeeld in 4 verschillende parcours variërend van 1 tot 12 meter hoogte. Uiteraard bent u altijd gezekerd met veiligheidskabels. De rodelbaan in Winterberg is 700 meter lang en u zit op een soort slee in een kuipbaan en kunt zelf de snelhheid bepalen.

 

activiteiten

Echt bijzonder

Vanwege de rijke mijnbouwgeschiedenis kunt u een bezoek brengen aan een steenmijn op tien km afstand van het Tolhuis. Ook de Bruchhauser Steine, een prachtig wandelgebied met gigantische rotsblokken beindrukt jong en oud. Zeker een bezoek waard zijn de authentieke vakwerk huizen en prachtige kastelen.