zomervakantie

Watersport & bergsporten

In alle seizoenen kunt u volop genieten van activiteiten in de omgeving.


Wandelen

Het Sauerland beschikt over 20.000 kilometer aan bewegwijzernde wandelpaden en zorgt voor wandelplezier op niveau. Een van de bekenste is de Rothaarsteig met 154 km aan zeer goed gemarkeerde wandelpaden. De Rothaarsteig biedt veertig hangbruggen, verrassende uitzichten en volop heerlijke plekjes om uit te rusten. U kunt vanaf het Tolhuis trouwens ook heel gemakkelijk een stukje van deze route lopen.

Fietsen

Ook met mountainbike of fiets kunt u uitgebreid door de bergen en de weilanden toeren. Het gebied ligt namelijk midden in het uitgebreide mountainbike- en wielren netwerk, Bike Arena Sauerland.

Avontuurlijk pretpark


Het Sauerland beschikt daarnaast over een aantal attracties die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals Fort Fun, een avontuurlijk pretpark voor jong en oud op drie km afstand van het Tolhuis.

Watersporten


Het Hochsauerland is een waterrijk gebied en heeft vier grote meren en talrijke riviertjes en beekjes. U kunt windsurfen, roeien, kanoen, zwemmen, zeilen en vissen of met een rondvaart de meren verkennen.

Ook met een mountainbike kunt u uitgebreid door de bergen en de weilanden toeren. Het gebied ligt namelijk midden in het uitgebreide mountainbike en wielren netwerk, Bike Arena Sauerland. 

Meer informatie over de omgeving

www.sauerland-reise.de

zomervakantieZowel 's zomers als 's winters is dit grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen een heerlijke plek voor een actieve of een ontspannende vakantie.

Wij zijn aangesloten bij de VVV en officieel gecertificeerd als viersterren accommodatie in het luchtkuuroord Olsberg, tussen Winterberg en Willingen. Olsberg ligt op nog geen drie uur rijden van Utrecht.